Програма 4х25 = 100% път към успеха

Алекс придърпа раницата към себе си на задната седалка. Днес щеше да играе отлично и да вкара дълга серия от удари в очертаната от “тренера” зона. Просто миналия път нямаше късмет.

Тя е едно от 30-те деца, които в началото на 2019г влязоха в 4 годишната програма на ТК Авеню за функционално тенис обучение. Съставена от 25 цели с различна степен на трудност, програмата може да бъде адаптирана от треньора към възрастта и уменията на студента. За по-малките се набляга повече на игрите и забавлението, при големите измерваме прогрес и отчитаме силни/слаби страни в представянето. Съчетана с клубните ранклисти за деца, любители и състезатели и ежемесечни турнири, програмата 4х25 повишава мотивацията на трениращия. Треньорът има ясен план за всяка тренировка – от загрявката, до заключителната игра. Но най-хубавото е, че в профила си всеки тенисист може да види развитието си до момента и предстоящите стъпки.

Алекс вече загрява с балансиращи упражнения. Те ще ѝ помогнат с мъничко да подобри стабилността си при бекхенд от основна линия. За днешната цел вероятно ще е достатъчно, но за следващата… трудно е да се каже.